Finland

Kom til Finland for å spille Finske åpne. Finnene er uten tvil en fin gjeng, når jeg kom var den årlige konebære festivalen akkurat over så jeg fikk med meg high lights på nyhets sendingen som jeg ikke forsto et kvekk av. Hotellet fortalte at luftgitar festivalen var i august så jeg burde komme tilbake da for å få med meg den.

Ellers så var det den ukentlig pro-amen med tre finner på laget. Selv om jeg ikke forstår noe finsk så er det enkelte ord som man alltid lærer seg iløpet av en golf runde. Moi-hei huva-bra og de som er litt oftere brukt i beskrivelse av slag, men hører til de voksne sin ordbok; vito helveti satani .

Første dagen var spillet bra, ikke noe særlig uttelling og noen tullefeil som ledet til en 73 runde. Det regnet på 6av våres hull, så ettermiddags gruppene fikk det lengste strået.

Idag så var det stålende vær, sto på rangen og varmte opp i 20 grader vindstille. Så begynte det å komme noen store dråper fra blå himmel. 2min senere var det trope regn så kom. Folk står å gjemmer seg under paraplyene sine. Lynet slo til rett over oss, personlig så slo jeg sammen lynavlederen min (paraplyen) og sprang som ei lita jente for å gjemme meg i klubbhuset. Sitter å venter på bedre vær og de sier det er lyst til 22.30 så det ser ut til å bli en lang dag.

Eirik Tage Johansen's photo.

Det ble spill på kvelden. Spilte i siste flight også for å være sikker på at det skulle bli spennende å se om vi ble ferdig før mørket kom. Vi var ferdige 22.20, det var en lang dag.

Siden jeg hadde fektet til meg en 74 runde så ble det tidlig start på siste dagen. Så på værmelding og tenkte at det ser ut til å bli en ok dag. Sol og 5m/s vind, men der slo sommervikarene til yr.no til med en hel bom. 10 grader på morningen, ok frem til finsk trope regn satte inn rett før runding. Hull 18 er et av de bedre par 4 avslutnings hullene jeg har spilt på en stund. (Startet på 10en) Hadde slått meg opp i greenbunkeren, de andre jeg spilte med hadde måtte legge seg opp. Går frem og ser at ballen ligger fint. Medspillerene ventet 3min når regnet var på det verste, når jeg går frem for å slå slaget mitt ligger ballen under vann og jeg må droppe til plugget nedoverbakke lie med vann bak greenen. Tenkte mitt i stillhet.

For å være sikker så havnet jeg i to bunkerer til og droppet fra badeball til plugget side lie.

Ellers så er livet strålende, våt golfbag og regntøy i bagasjen. Måtte betale overvekt på golfbaggen og flyr melkeruten fra Helsinki til Stavanger via. Amsterdam. Blir spennende å åpne to dy våte bagasje når jeg kommer til Stavanger.